Magiciana Fit
Urmărește-mă
După felul de mâncare
După preferinţe
Alergeni
După ingrediente
Magiciana Fit
Urmărește-mă
Batoane de ovăz pentru micul dejun cu umplutură de fructe

Batoane de ovăz pentru micul dejun cu umplutură de fructe

O rețetă simplă și delicioasă de mic dejun sau gustare de dimineață sățioasă și sănătoasă, plină de carbohidrați complecși care îți furnizează energia de care ai nevoie dimineața. Dacă te-ai săturat să mănânci ovăz sub formă de cereale sau terci pentru micul dejun, atunci trebuie să încerci această versiune care nu conține zahăr, grăsimi sau făină. Este îndulcită doar cu fructe, de aceea are un gust plăcut și un pic dulce. Cred că vei adora la fel de mult ca mine aceste batoane sănătoase cu ovăz preparate în casă.

Se prepară în doar câteva minute și din câteva ingrediente simple. Poți folosi fructele preferate (de exemplu căpșune, zmeură, caise, cireșe sau mere). Acestea au un conținut redus de grăsimi și sunt bogate în fibre.

Poți personaliza această rețetă în funcție de gusturile tale, poți adăuga scorțișoară, cardamom sau amestec pentru turtă dulce și de fiecare dată poți încerca altă umplutură de fructe, în funcție de sezon. La prepararea aluatului e bine să folosești banane cât mai coapte. Dacă dorești să prepari aceste batoane cu ovăz pentru micul dejun sub formă de desert, în variantă și mai dulce, poți să adaugi în aluat 1 sau 2 lingurițe de miere sau stevia.

Pregătește aceste batoane cu ovăz cu umplutură pentru dietă cu o zi înainte de a le consuma și ia-le cu tine ca gustare de dimineață, poate în acest mod îți va plăcea și mai mult să mergi la școală sau la serviciu :)

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Amestecă împreună ovăzul, banana pasată, sosul de mere şi scorţişoara.
  2. Întinde jumătate din acest amestec într-o tavă pentru copt. Alege forma tăvii în funcţie de grosimea dorită a batoanelor.
  3. Prepară umplutura.
  4. Amestecă cu un blender de mână fructele, banana şi sosul de mere.
  5. Când umplutura este gata, întinde-o peste amestecul de ovăz.
  6. Acoperă umplutura cu restul amestecului de ovăz.
  7. Coace amestecul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-35 minute până când se rumeneşte.
  8. Lasă-l să se răcească, apoi taie-l în formă de batoane.
  9. Îți recomand să le lași la frigider peste noapte, astfel vor fi mai tari a doua zi.
Timp de pregătire45 minute
Cantitate rezultată10 felii
Informații nutriționale/ 1 felie
Calorii143 Kcal
Carbohidrați25 g
Fibre5 g
Proteine3 g
Grăsimi2 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii