Magiciana Fit
Urmărește-mă
Mousse proteic cu fructe și picături de iaurt

Mousse proteic cu fructe și picături de iaurt

Un desert cu puține calorii, foarte simplu și totuși incredibil, ușor și plin de proteine. Nu conține făină, zahăr sau grăsimi. Acesta este un simplu mousse proteic cu fructe și cu picături de iaurt. Ce am putea cere mai mult de la un desert dietetic?

Unora dintre noi s-ar putea să nu le facă plăcere faptul că acest mousse de fructe conține albuș de ou crud. În cazul în care nu ai o problemă cu acest lucru, folosește ouă organice sau din surse sigure pentru a evita orice problemă. Eu folosesc de obicei ouă organice de la magazin, dar trebuie să admit că am folosit și ouă obișnuite fără nicio problemă. O altă modalitate de a evita neplăcerile legate de consumarea de ouă crude este aceea de a bate albușurile deasupra unui vas cu apă care dă în clocot.

Această rețetă are două versiuni:

 1. fără pudră proteică = pentru cei care nu folosesc sau nu au prin casă pudră proteică

 2. cu pudră proteică = pentru cei care au inclus-o în regimul lor alimentar (poate să fie nearomată sau poate avea orice aromă, eu am încercat cu mai multe tipuri de arome și rezultatul a fost mereu excelent).

  Chiar și fără adaos de pudră proteică, acest mousse cu fructe este plin de proteine, grație albușului de ou, așa încât dacă dorești să servești un desert proteic, nimic nu te oprește. Obișnuiesc să pregătesc acest mousse în special la micul dejun, ca gustare de dimineață și câteodată ca desert. Dacă mai adaugi și picăturile de iaurt și ciocolata topită, acesta va fi cu adevărat irezistibil.

Ingrediente

Instrucțiuni

 1. Amestecă toate ingredientele pentru spumă în robotul de bucătărie timp de 4-5 minute.
 2. Spuma trebuie să crească de trei ori în dimensiune (dacă foloseşti fructe congelate, lasă-le să se dezgheţe puţin înainte de a le da prin blender).
 3. Când spuma s-a întărit, aceasta poate fi servită.
 4. Dacă nu doreşti să foloseşti ouă crude, poţi bate albuşurile deasupra unui vas cu apă care dă în clocot.
 5. Prepară picăturile de iaurt cu o noapte înainte.
 6. Amestecă iaurtul, cacaoa şi îndulcitorul după gust.
 7. Toarnă amestecul de iaurt într-o tavă din silicon pentru cuburi de gheaţă.
 8. Dacă nu ai una, toarnă picături mici din acest amestec pe o farfurie folosind o pungă de plastic sau o pungă pentru decorat prăjituri, apoi pune farfuria în congelator.
 9. În cazul în care nu eşti sigur că vrei să prepari aceste picături, crede-mă pe cuvânt - vrei să faceţi acest lucru. În momentul în care se topesc, au acelaşi gust ca ciocolata.
Timp de pregătire15 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii44 Kcal
Carbohidrați4 g
Fibre3 g
Proteine3 g
Grăsimi0 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii