
Piept de pui fit cu spanac
Iată un pont grozav pentru o masă de prânz sau o cină gustoasă și sănătoasă, o mâncare cu pui și spanac pe care o poți pregăti în 30 de minute. Conținutul proteic ridicat, conținutul low carb și cu puține calorii fac ca această rețetă să fie ideală în cura de slăbire. Pieptul de pui fit cu spanac poate fi servit ca atare, cu orez, cartofi, cușcuș sau legume. Încearcă această rețetă gustoasă de pui cu spanac sănătos și fit.
Această rețetă este una dintre preferatele mele și repet, este foarte ușor de preparat, de aceea începătorii nu ar trebui să se ferească să o încerce. Va fi pe placul tuturor celor care încearcă să slăbească sau care doresc să-și pregătească silueta pentru vacanța la mare. În această rețetă am înlocuit carnea cu spanac congelat și am păstrat cantitățile, astfel încât am redus conținutul caloric al acestei mâncări, însă este la fel de sățioasă. O poți servi fără nicio garnitură, decizia este doar a ta. Îți recomand din suflet să adaugi la rețetă mozzarella și porumb, eu nu mi-aș putea imagina mâncarea aceasta fără respectivele ingrediente. Crede-mă, toți cei ce au încercat rețeta până în prezent s-au îndrăgostit de ea. Pe lângă faptul că acest pui cu spanac fit este bogat în proteine, acesta are un conținut ridicat de vitamine și minerale, iar cantitatea de fibre este și ea apreciabilă.
Așadar, în cazul în care ești în căutare de o rețetă gustoasă, dietetică și fit pentru un prânz sau o cină cu un conținut ridicat de proteine, acesta e locul potrivit pentru tine :)
Ingrediente
- 500 g piept de pui
- 500 g spanac congelat
- 1 ceapă
- 3 linguri sos de soia (v-o recomand pe aceasta)
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
- 1 linguriță sare (v-o recomand pe aceasta)
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță frunze de pătrunjel
- opțional:
- mozzarella dată pe răzătoare
- porumb
Instrucțiuni
- Pune spanacul la dezghețat. Într-o cratiță mare, topește uleiul de cocos pe foc mediu, adaugă ceapa tăiată mărunt și soteaz-o până devine transparentă. Adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe, amestecă, condimentează cu sare și piper, adaugă 150 ml apă și fierbe înăbușit timp de 20 de minute, amestecând din când în când. Când carnea începe să se înmoaie, adaugă sosul de soia, cățeii de usturoi zdrobiți și spanacul dezghețat. Amestecă bine totul, până când excesul de apă se evaporă. Apoi adaugă mozzarella dată pe răzătoare și porumbul. Servește mâncarea caldă cu orez, cușcuș, cartofi sau ca atare.
Timp de pregătire | 30 minute | |
Cantitate rezultată | 4 porții |
Informații nutriționale/ 1 porție | ||
Calorii | 229 Kcal | |
Carbohidrați | 6 g | |
Fibre | 5 g | |
Proteine | 32 g | |
Grăsimi | 8 g |