Magiciana Fit
Urmărește-mă
Piept de pui low carb cu morcov și "orez" din conopidă

Piept de pui low carb cu morcov și "orez" din conopidă

Pregătește la masa de prânz sau cină această mâncare fitness plină de proteine, cu un conținut redus de carbohidrați - piept de pui cu morcov și "orez" din conopidă. În această rețetă am înlocuit orezul cu conopidă tăiată mărunt. În acest fel am redus semnificativ cantitatea de carbohidrați din mâncare, însă acesta reprezintă și un mod excelent de a include mai multe legume în meniul tău zilnic. Această mâncare low carb are un gust perfect, iar dacă încă nu ai gustat "orezul" din conopidă, trebuie să-i acorzi o șansă - este excelent în această combinație.

Prepararea orezului din conopidă este destul de simplă și rezultatul merită efortul. Mâncarea are un conținut redus de grăsimi și calorii, astfel încât o poți savura chiar și când ești la dietă și ții cură de slăbire. Conopida este bogată în vitamine, minerale, antioxidanți, dar are și un conținut ridicat de fibre care sprijină digestia. Este considerată a fi cel mai bun aliment pentru a preveni cancerul de colon. Iată câteva motive pentru care ai putea încerca să înlocuiești orezul cu conopidă. Rețeta de piept de pui low carb cu morcov și "orez" din conopidă este extrem de simplu de pregătit de către orice începător într-ale bucătăriei, sunt sigură de acest lucru.

Această rețetă cu pui low carb este ideală dacă dorești să pregătești un prânz rapid sau chiar o cină ușoară pentru tine sau pentru întreaga familie. Sunt de părere că în perioadele în care ții cură de slăbire, rețetele de acest tip sunt mereu binevenite. Încearcă această combinație, cred cu tărie că îți va plăcea mult!

Ingrediente

  • 700 g piept de pui
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
  • 200 g morcovi
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură pudră de usturoi
  • 1 linguriță boia de ardei dulce măcinată
  • 1 linguriță sare (v-o recomand pe aceasta)
  • un vârf de cuțit de turmeric
  • 1 conopidă mare
  • 2 linguri apă
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat
  • busuioc

Instrucțiuni

  1. Într-o cratiță mai mare, încălzește uleiul și sotează ceapa tăiată mărunt până când devine transparentă. Apoi adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe. Amestecă bine, adaugă puțină apă, acoperă și fierbe timp de 20 de minute, amestecând din când în când. La final, adaugă condimentele, sarea, sucul de lămâie și morcovul dat pe răzătoarea mare. Fierbe amestecul timp de încă 5 minute, după care oprește focul. Între timp, taie conopida în buchețele și dă-o prin robotul de bucătărie până când rezultă un "orez". Dacă dorești, poți tăia conopida în bucățele mici folosind un cuțit, însă vei obține un rezultat mai fin dacă vei apela la robotul de bucătărie. Toarnă conopida mărunțită într-o tigaie mai adâncă, adaugă 2 linguri de apă, asezonează cu sare și condimente și fierbe-o timp de aproximativ 10 minute, amestecând din când în când până când începe să capete o culoare aurie. Ia "orezul" din conopidă de pe foc și servește-l cu carne.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii310 Kcal
Carbohidrați12 g
Fibre7 g
Proteine45 g
Grăsimi6 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii