Magiciana Fit
Urmărește-mă
Pizza low carb cu ton, avocado și ou poșat

Pizza low carb cu ton, avocado și ou poșat

O pizza low carb cu ton, avocado și ou poșat, delicioasă și sănătoasă, cu un conținut mare de proteine și puțini carbohdrati. Savureaz-o la micul dejun, prânz sau cină, este foarte gustoasă consumată caldă. Această pizza cu ton sănătoasă este una dintre rețetele mele fitness preferate.

Blatul de pizza este neconvențional și este compus din ton, ou, apă și făină de năut, astfel încât nu conține gluten. Totuși, în cazul în care nu ai în casă făină de năut, o poți înlocui cu orice alt tip de făină pentru a menține consistența potrivită. Unge blatul copt de pizza cu avocado-ul făcut pastă și decorează pizza cu un ou poșat perfect și roșii deshidratate. Crede-mă, acest fel de mâncare sănătos are un gust și mai bun decât lasă să se întrevadă. Pe lângă gustul perfect al acesteia, această pizza are valori nutriționale excepționale. Această pizza low carb conține o cantitate mare de proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Această pizza este potrivită pentru două porții destul de sățioase, dar bineînțeles că poți savura fără grijă o pizza întreagă în cazul în care îți este foarte foame.

O porție din această pizza low carb sănătoasă este destul de bogată în seleniu, fosfor, zinc, grupul de vitamine B, fier, magneziu și vitaminele D, A, și E.

Dacă îți place pizza și dacă îți place să servești ton preparat în orice mod, încearcă această versiune jucăușă și plină de proteine, cu siguranță nu te va dezamăgi.

Ingrediente

  • 150 g ton în suc propriu (vi-l recomand pe acesta)
  • 2 ouă
  • 3 linguri de apă
  • 3 linguri făină de năut (sau alt tip de făină) (v-o recomand pe aceasta)
  • un vârf de cuțit de sare de mare
  • piper (după gust)
  • Pentru umplutură:
  • 1 avocado
  • 1 ou
  • un vârf de cuțit de piper negru măcinat
  • roșii deshidratate (opțional)

Instrucțiuni

  1. Într-un castron, amestecă tonul strecurat de zeamă, 2 ouă, apă, năut, făină de năut (sau orice alt tip de făină), sare și piper. Toarnă aluatul într-o tavă rotundă pentru prăjituri (cu diametrul de aproximativ 22 cm) în care ai pus hârtie de copt sau pe care ai uns-o cu ulei. Coace aluatul timp de 15-20 minute la 180 grade Celsius până când se rumenește. Într-un castronel, pasează avocado-ul cu ajutorul unei furculițe. Adaugă un vârf de cuțit de piper negru măcinat. Unge blatul de pizza copt cu piureul de avocado. La urmă, prepară oul poșat. Într-o cratiță mai mic, fierbe apa, apoi dă focul la minim pentru ca apa să nu mai fiarbă. Amestecă apa pentru a crea un mic vârtej, apoi adaugă încet oul crăpat în mijlocul cratiței. Lasă-l să fiarbă timp de 3-4 minute. Ridică apoi oul cu ajutorul unei linguri, pune-l în mijlocul pizzei și taie ușor. Pentru ca efectul să fie unul perfect, îți recomand să folosești ouă proaspete. La final, putem decora pizza cu roșii deshidratate.
Timp de pregătire30 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale /
Calorii411 Kcal
Carbohidrați15 g
Fibre7 g
Proteine33 g
Grăsimi24 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii