Magiciana Fit
Urmărește-mă
Pizza sănătoasă cu conopidă

Pizza sănătoasă cu conopidă

"O pizza Hawaii și o pizza cu salam, vă rog" - înghiți o bucată și apoi te trezești din coșmar. Ai visat că tocmai comandai două pizza foarte mari și pline de gluten și vrei să uiți visul acesta cât mai repede posibil. Te asigur, rețeta de pizza sănătoasă cu conopidă și fără gluten te va ajuta să treci peste acest moment penibil. Poți mânca oricâtă vrei fără mustrări de conștiință.

Acest aluat sănătos de pizza preparat din conopidă reprezintă o alternativă grozavă la clasicul aluat din făină, are mult mai puțini carbohidrați și și calorii și un conținut mai mare de fibre și proteine. Cu siguranță îți va face plăcere să mănânci această pizza dacă ești fanul acestei delicatese.

Conopida este bogată în vitamine, minerale şi antioxidanţi – conţine vitaminele C, K, B, magneziu, fosfor, potasiu, mangan, betacaroten, rutin şi multe fibre (bune pentru digestie). Este considerată a fi cea mai indicată în prevenţia cancerului colorectal. Are efecte pozitive în ceea ce priveşte funcţionarea articulaţiilor şi a tendoanelor, diminuează căderea părului, întăreşte unghiile, vindecă inflamaţiile pielii, ajută la regenerarea ţesutului epitelial al intestinului, promovează creşterea şi regenerarea celulară, stimulează hematopoeza, promovează sănătatea sistemului imunitar, ajută la prevenirea infecţiilor şi reduce tensiunea arterială. O adevărată minune care crește prin grădini.

Pizza sănătoasă cu conopidă va fi o încântare pentru stomacul tău, iar dacă torni pe deasupra piure de roșii preparat în casă și o servești împreună cu garnitura ta preferată, îți va încânta și papilele gustative. Pizza sănătoasă, simplă și gustoasă nu mai este doar un vis îndepărtat.

Dacă acest aluat alternativ de pizza ți-a trezit interesul, atunci trebuie să citești și aluatul de pizza din semințe de in Blat pentru pizza din seminţe de in (fără gluten) , din zucchini Blat de pizza cu zucchini și din ton Aluat de pizza cu ton .

Ingrediente

  • 1 conopidă tăiată în bucheţele
  • 1 ou
  • 50 g brânză dată pe răzătoare
  • ½ sare de mare (v-o recomand pe aceasta)
  • ½ linguriţă oregano uscat
  • ¼ linguriţă piper negru măcinat
  • garnitură (după preferinţe)

Instrucțiuni

  1. Conopida se dă prin blender până când rezultă o consistenţă de tipul orezului.
  2. Conopida mărunţită se pune într-o tigaie şi se lasă pe foc timp de 8 minute până când se înmoaie.
  3. Când conopida s-a înmuiat şi începe să se rumenească, se aşează pe o bucată de pânză pentru a extrage toată umezeala – cu cât conopida va fi mai uscată, cu atât mai bine.
  4. Când s-a uscat complet, se pune într-un castron împreună cu restul ingredientelor şi se amestecă bine.
  5. Aluatul se aşează într-o tavă de copt (tapetată cu hârtie de copt) şi se modelează în formă de pizza.
  6. Se coace la 200 de grade timp de aproximativ 15 minute – până când se rumeneşte.
  7. În continuare, pizza se garniseşte cu ingredientele preferate (piure de roşii, şuncă, spanac, porumb, ciuperci…) şi se coace timp de încă 7-10 minute.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale /
Calorii150 Kcal
Carbohidrați4 g
Fibre2 g
Proteine11 g
Grăsimi9 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii