Magiciana Fit
Urmărește-mă
După felul de mâncare
După preferinţe
Alergeni
După ingrediente
Magiciana Fit
Urmărește-mă
Quinoa la cuptor cu broccoli şi pui

Quinoa la cuptor cu broccoli şi pui

Toți cei ce adoră mâncărurile la cuptor vor aprecia cu siguranță această rețetă. Pe lângă faptul că această quinoa la cuptor cu broccoli și pui este gustoasă, este și foarte sănătoasă. Are un conținut mare de proteine (până la 28 g pe porție), vitamine și minerale.

Sunt de părere că această combinație între broccoli, quinoa și carne de pui este excelentă. Prefer să o servesc pe post de masă de prânz sau cină sănătoasă. Revin mereu la această rețetă atunci când nu am idee ce aș putea găti. Această rețetă pentru masa de prânz sau cină va fi și pe placul persoanelor care suferă de boala celiacă deoarece nu conține gluten absolut deloc.

Quinoa este pe drept cuvânt considerată un superaliment și trebuie să o încerci și în această combinație. Această quinoa la cuptor este incredibil de cremoasă datorită brânzei din compoziție. Îți recomand să folosești mozzarella dată pe răzătoare, însă poți folosi orice alt tip de brânză ai pe acasă. Din această cantitate de ingrediente rezultă 6 porții mai mici, astfel încât îți va fi ușor să iei o porție cu tine la serviciu sau la școală în ziua următoare (bineînțeles, în cazul în care îți mai rămâne ceva). Această rețetă este perfectă pentru cutiile de depozitare pentru mâncare.

Ingrediente

  • 2 căni quinoa uscată (vă recomandăm această)
  • 4 căni supă de pui/legume/vită
  • 300 g piept de pui
  • 1 linguriţă sare de mare
  • un vârf de cuţit de piper negru
  • un vârf de cuţit de praf de usturoi
  • 2 mâini de spanac proaspăt
  • 150 g brânză dată pe răzătoare
  • 300 g broccoli
  • ½ ceapă
  • 2 linguri sos pesto de busuioc (opţional)

Instrucțiuni

  1. Fierbe pieptul de pui în apă timp de aproximativ 20 de minute.
  2. Adaugă în supă sare şi condimente şi turnaţi-o într-o cratiţă peste quinoa. Amestecând din când în când, fierbe quinoa până când aceasta absoarbe tot lichidul.
  3. Taie broccoli în bucăţi şi fierbe-l la aburi timp de aproximativ 5 minute.
  4. Amestecă într-un castron pieptul de pui fiert, quinoa, bucăţile de broccoli, spanacul, ceapa tăiată mărunt şi (opţional) sosul pesto.
  5. Toarnă amestecul într-o formă pentru copt, presară deasupra brânză dată pe răzătoare şi lasă-l la cuptor timp de 5-10 minute la 200 de grade.
  6. Serveşte cât este cald.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată6 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii365 Kcal
Carbohidrați40 g
Fibre5 g
Proteine28 g
Grăsimi8 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii