Magiciana Fit
Urmărește-mă
Stole fitness cu proteine-ovăz

Stole fitness cu proteine-ovăz

Acest stole fitness cu proteine-ovăz, fără făină și fără zahăr este excelent și simplu de preparat. Stole-ul fără gluten, plin de proteine, fără adaos de lapte sau zahăr reprezintă adesea cireașa de pe tort în cadrul cinelor noastre festive. Se pregătește foarte ușor și are un gust divin. Are puține calorii și un conținut redus de grăsimi, fiind astfel un desert fit perfect, de exemplu, la masa de Crăciun.

Conține doar făină de cocos și de ovăz, putând fi astfel consumat ca desert și de către celiaci. Adăugați pudră proteică pentru a crește conținutul proteic al stole-ului. Utilizați concentratul proteic, nu izolatul – în caz contrar, stole-ul va fi mai uscat. Puteți adăuga în aluat ingredientele dumneavoastră preferate. Eu am folosit stafide, caise deshidratate și nuci, dar alegerea vă aparține, dați frâu liber imaginației.

Atunci când pregătiți acest stole fitness sănătos, trebuie să vă cunoașteți bine cuptorul. Ajustați timpul de coacere în funcție de cuptor și nu-l coaceți prea tare, deoarece va fi mai uscat.

După coacere, puteți presăra deasupra făină de cocos pentru a arăta ca în reviste. Pentru un Crăciun sănătos și plin de gust! :)

Ingrediente

  • 3/4 cană de ovăz (măcinaț sau sub formă de făină) (vi-i recomand pe aceștia)
  • 1/4 cană pudră proteică de vanilie (cel mai bine e să fie îndulcită cu stevia)* - ca alternativă, o puteți înlocui cu ovăz
  • 2 linguri făină de cocos (v-o recomand pe aceasta)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 ou
  • 2 albușuri
  • 50 g stafide
  • 40 g (1.4oz) caise uscate (mărunțite fin)
  • 30 g (1.1oz) migdale/nuci (vi le recomand pe acestea)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță cardamom
  • 1 lingură coajă de portocală rasă
  • stevia (sau alt îndulcitor, în funcție de preferințe) - doar în cazul în care nu ați folosit pusră proteică! (v-o recomand pe aceasta)

Instrucțiuni

  1. Amestecați toate ingredientele pentru stole.
  2. Aluatul rezultat trebuie să fie lipicios, modelați-l în formă de chec și așezați-l într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pentru copt.
  3. Coaceți stole-ul timp de 20-25 minute la 160 de grade Celsius (320 grade Fahrenheit) până când se rumenește. Ajustați timpul de coacere în funcție de cuptorul dumneavoastră.
  4. Fiți atenți să nu-l coaceți prea tare, în caz contrar, acesta va fi mai uscat.
  5. După coacere, puteți presăra deasupra făină de cocos.
Timp de pregătire30 minute
Cantitate rezultată8 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii117 Kcal
Carbohidrați13 g
Fibre3 g
Proteine7 g
Grăsimi4 g