Magiciana Fit
Urmărește-mă
Tikka Masala fit cu carne de pui

Tikka Masala fit cu carne de pui

Hai să mergem din nou în India. Tikka Masala fit cu carne de pui este o altă mâncare preferată care te va surprinde cu aromele sale orientale neconvenționale. Această mâncare conține o mulțime de condimente exotice care îi conferă un gust fantastic. Nu-ți face griji, mâncarea nu e greu de pregătit, chiar dacă poate părea așa la prima privire. Haide s-o încercăm împreună.

Tikka Masala este o mâncare indiană tradițională ce conține bucățele de carne de pui într-un sos de roșii cremos plin de tot felul de condimente. Garam masala, turmericul, ghimbirul proaspăt, chimionul, coriandrul și cardamomul sunt emblematice pentru această rețetă. Dacă nu ai aceste condimente în cămară, trebuie să le cumperi – poți pregăti o mulțime de mâncăruri incredibil de gustoase cu ajutorul acestora. Probabil le găsești în toate supermarketurile mari. Tikka masala cu carne de pui este una dintre cele mai populare mâncăruri din Marea Britanie.

Această rețetă de Tikka Masala sănătoasă cu carne de pui este îngroșată cu iaurt, astfel încât nu conține smântână grasă care se utilizează de obicei în această mâncare (în cantități apreciabile). Folosește iaurt cu un conținut de grăsimi de aproximativ 3%, deoarece nu va face cocoloașe. O porție de Tikka Masala în variantă fit conține doar 5 g de grăsimi și 50 g de proteine!

Trebuie să menționez faptul că mâncarea are un gust perfect dacă lași carnea la marinat în frigider peste noapte. În acest timp toate aromele mâncării se amestecă perfect. Păstrează rețeta în telefon și pregătește chiar mâine această delicioasă mâncare orientală :)

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 50 g piure de tomate
  • 1 lingură ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • 1 ceapă
  • 450 g roșii tăiate mărunt (pot fi și din conservă)
  • o mână de pătrunjel
  • 300 g iaurt simplu (cu conținut de grăsime de 3%)
  • 4 lingurițe de ghimbir proaspăt dat pe răzătoare
  • 6 căței de usturoi
  • 2 lingurițe de turmeric
  • 3 lingurițe condiment garam masala
  • 2 lingurițe coriandru măcinat
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • un vârf de cuțit de cardamom

Instrucțiuni

  1. Într-un castron, amestecă jumătate din cantitatea de iaurt cu toate condimentele.
  2. Adaugă carnea de pui tăiată în bucățele, amestecă-le bine cu marinata, acoperă-le și dă-le la frigider (ideal ar fi peste noapte).
  3. A doua zi, prăjește ceapa tăiată mărunt într-o cratiță mare în ulei încins.
  4. Adaugă roșiile tăiate mărunt, piureul de tomate și amestecă-le puțin.
  5. Apoi adaugă carnea marinată împreună cu marinata.
  6. Amestecă bine carnea și sosul, acoperă-le și lasă-le să fiarbă timp de 25 de minute, amestecând din când în când.
  7. Ia capacul de pe cratiță, adaugă cățeii de usturoi pisați și fierbe mâncarea fără capac timp de încă 5-10 minute.
  8. Ia carnea de pe foc și adaugă restul de iaurt.
  9. Când e gata, Tikka Masala se servește cu garnitură de orez fiert (de preferință orez basmati sau jasmine).
Timp de pregătire45 minute
Cantitate rezultată5 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii320 Kcal
Carbohidrați12 g
Fibre2 g
Proteine51 g
Grăsimi5 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii