
Batoane din superalimente (fără gluten)
Aceste batoane din superalimente, fără coacere si fără gluten sunt gustoase și conțin așa-numitele superalimente care au o mulţime de efecte benefice asupra sănătăţii şi îți dau multă energie. Ia-le cu tine în călătorii, atunci când faci hiking, la serviciu sau la şcoală, sau oriunde ai nevoie de un plus de energie!
În aceste batoane sănătoase preparate în casă vei găsi ingrediente precum quinoa, semințe de chia, migdale, nucă de cocos, nuci caju și semințe de in. Grație lor, batoanele sunt bogate în potasiu, grăsimi sănătoase, fibre, proteine și acizi grași omega 3. Aceste batoane sănătoase sunt suculente în interior și crocante la exterior.
Poți prepara cu ușurință făină de migdale la tine acasă, trebuie să dai migdalele prin blender sau să le râșnești până ce rezultă o făină. Eu îți recomand să râșnești acasă și semințele de in, deoarece semințele de in proaspăt râșnite păstrează mult mai multe substanțe nutritive decât cele de la magazin. Pentru o versiune vegană, înlocuiește mierea cu sirop de arțar sau agave.
Aceste batoane sănătoase sunt foarte ușor de preparat, astfel încât oricine poate încerca să le pregătească. Le poți savura ca desert sau ca gustare hrănitoare pe parcursul zilei pentru a-ți furniza energie prețioasă.
Ingrediente
- 2 banane
- 3 linguri seminţe de chia (vi le recomand pe acestea)
- 2 linguri seminţe de in măcinate (vi le recomand pe acestea)
- ½ cană seminţe de migdale (v-o recomand pe aceasta)
- ½ cană fulgi de cocos (vă recomandăm acest)
- ½ cană migdale (mărunţite) (vi le recomand pe acestea)
- 2 linguri miere (v-o recomand pe aceasta)
- ¼ cană quinoa (uscată) (v-o recomand pe aceasta)
- ¾ cană caju (mărunţit) (vi le recomand pe acestea)
- 1 linguriţă scorţişoară
- stafide, merişoare (opţional)
Instrucțiuni
- Fierbe quinoa în apă conform instrucţiunilor.
- Pasează bananele cu o furculiţă sau amestecă-le în blender. Adaugă restul ingredientelor, inclusiv quinoa fiartă şi amestecă bine.
- Aşeeză acest amestec prin presare pe fundul unei tăvi.
- Alege tava în funcţie de mărimea şi grosimea dorită a batoanelor. Dacă aluatul se lipeşte de tavă, tapeteaz-o cu hârtie de copt.
- Lasă aluatul la frigider peste noapte pentru a se întări şi taie-l în bucăţi a doua zi.
- Dacă aluatul se rupe, taie-l în bucăţi mai mici.
Timp de pregătire | 15 minute | |
Cantitate rezultată | 10 porții |
Informații nutriționale/ 1 porție | ||
Calorii | 225 Kcal | |
Carbohidrați | 15 g | |
Fibre | 6 g | |
Proteine | 7 g | |
Grăsimi | 15 g |