Magiciana Fit
Urmărește-mă
Gogoși simple cu ovăz la cuptor

Gogoși simple cu ovăz la cuptor

Gogoși sănătoase la cuptor cu ovăz și un pic de scorțișoară, ușor de preparat. Poți omite zahărul în această rețetă, acesta putând fi înlocuit cu curmale. Răsfață-te cu aceste gogoși fit la micul dejun, prânz sau ca gustare fără nicio grijă – fiecare bucată are doar 114 Kcal! Mai mult, aceste gogoși sănătoase nu conțin ulei, ouă și pot fi preparate în mod vegan. Cine le-ar putea rezista? ;)

Dacă nu deții o formă pentru gogoși, din aluat poți prepara brioșe. Aceste gogoși cu ovăz sunt îndulcite doar cu miere sau curmale, iar o gogoașă conține doar 2 g de grăsimi. Nu e de mirare că aceste gogoși cu ovăz au puține calorii și, grație ingredientelor folosite, mult mai ușor de digerat față de gogoșile din comerț. Nu trebuie să folosești ulei, deoarece acestea sunt coapte în cuptor. Dacă nu ai forme din silicon, e indicat să ungi tava cu puțin ulei de cocos. Recomand utilizarea de fulgi de ovăz măcinați fin (aproape ca o făină) decât făină de ovăz, deoarece consistența gogosilor va fi mai bună și mai pufoasă.

Dacă dorești să îndulcești aceste gogoși la cuptor cu curmale, lasă curmalele în apă la înmuiat timp de cel puțin 30 de minute înainte de a pregăti aluatul, astfel se vor blendui cu ușurință. Aceste gogoși de ovăz sănătoase și dietetice sunt gata în jumătate de oră. Decorează-le cu glazura ta preferată sau presară pe deasupra făină de cocos folosind o strecurătoare mică (pentru un efect de zahăr pudră) și oferă-le prietenilor, colegilor, musafirilor sau copiilor. Nimeni nu își va da seama că sunt o variantă sănătoasă și fit. Savurează-le la micul dejun sau ca desert, sunt sigură că îți vor plăcea.

1 cană = 250 ml

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Pont: Dacă dorești să înlocuiești mierea cu curmale, lasă-le la înmuiat în apă caldă timp de 30 de minute, apoi amestecă-le până formează o pastă omogenă.
  2. Mai întâi, amestecă ingredientele uscate, apoi adaugă restul ingredientelor.
  3. Așează aluatul rezultat într-o formă de silicon pentru gogoși. Dacă forma nu e din silicon, unge-o în prealabil cu puțin ulei de cocos.
  4. Coace gogoșile timp de 15-18 minute la 180 de grade.
  5. Pentru efectul de zahăr pudră, presară deasupra gogosilor făină de cocos sau folosește altă glazură care îți place.
  6. Gogoșile pot fi servite și cu gem de casă de calitate.
Timp de pregătire25 minute
Cantitate rezultată6 bucăți
Informații nutriționale / 1 bucată
Calorii114 Kcal
Carbohidrați21 g
Fibre2 g
Proteine3 g
Grăsimi2 g