Magiciana Fit
Urmărește-mă
Omletă fit cu ton la cuptor

Omletă fit cu ton la cuptor

Și ție îți place să consumi ouă la micul dejun? Dintre nenumăratele moduri de preparare a acestora, trebuie să încerci și omleta fit cu ton la cuptor. Acest mic dejun low carb și sănătos va fi pe placul tuturor membrilor familiei tale, fie ei copii sau adulți!

Omleta pregătită la cuptor într-o tavă din silicon are un gust mai fin și mai delicat și e mai ușor de digerat, deoarece nu mai este nevoie să folosești ulei pentru a o prepara. Te va pregăti de minune pentru a începe o nouă zi și, grație conținutului proteic ridicat al acesteia, această omletă cu ton la cuptor îți va ține foarte bine de foame.

Nu e de mirare că spaniolii adoră să mănânce omletă la micul dejun. Aceștia o pregătesc în multe feluri, fie vegetariană, fie cu carne. Această versiune sănătoasă, cu puține calorii și puține grăsimi conține zucchini și ton, ingrediente care îi conferă frăgezime și un gust nemaipomenit. E incredibil câte rețete minunate cu ton pot fi create!

Poți servi omleta fit cu ton la cuptor presărând pe deasupra brânză dată pe răzătoare împreună cu o felie de pâine din grâu integral. Totuși, aceasta este excelentă fără pâine, care poate fi înlocuită cu legume proaspete, precum roșii, ardei gras sau castravete.

*Omleta rămâne închegată chiar și fără făină. Din acest motiv, nu e necesar să folosești făină în această rețetă, însă dacă vei adăuga făină, omleta va avea o consistență mai fermă și mai densă.

Ingrediente

  • 150 g ton în suc propriu (vi-l recomand pe acesta)
  • 1 zucchini mic
  • 1/2 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 4 ouă
  • o mână de brânză dată pe răzătoare (de ex. mozzarella)
  • 2 linguri făină spelta sau alt tip de făină (opțional) (vă recomandăm această)
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1/4 linguriță boia de ardei măcinat
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat

Instrucțiuni

  1. Rupe în bucăți sau taie mărunt zucchini-ul și ceapa. Într-un castron, amestecă-le cu tonul (scurs de zeamă), cățeii de usturoi pisați și ouăle. În continuare, adaugă restul ingredientelor și amestecă bine. Toarnă amestecul rezultat într-o tavă din silicon pentru pâine sau într-o tavă pentru pâine tapetată cu hârtie de copt. Coace-o la 180 grade Celsius timp de 30-40 minute până când se rumenește. Înainte de a o tăia, las-o să se răcească în tavă timp de cel puțin 5 minute pentru a nu se fărâmița.
Timp de pregătire35 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii242 Kcal
Carbohidrați2 g
Fibre0 g
Proteine31 g
Grăsimi13 g