Magiciana Fit
Urmărește-mă
Pastă sănătoasă cu ton

Pastă sănătoasă cu ton

Ne plac pastele tartinabile sănătoase preparate în casă și adorăm această gustoasă pastă tartinabilă cu ton. În comparație cu rețeta clasică, aceasta are un conținut mai redus de grăsimi și calorii, ceea ce e grozav dacă îți plac pastele tartinabile și mănânci mai mult decât trebuie :)

Această delicioasă și hrănitoare pastă tartinabilă cu ton merge foarte bine în combinație cu pâine din făină integrală sau cu pâine fără gluten, dar o poți consuma și cu rondele crocante de porumb sau de ovăz. Pentru a o putea prepara ai nevoie de doar 4 ingrediente accesibile tuturor și de sare. Ce e și mai tare, 1 din 4 porții conține doar 95 de calorii (dacă folosești avocado)!

Șmecheria în această rețetă este că o mare parte din cantitatea de unt este înlocuită cu năut, iar acesta va înmuia pasta în mod plăcut și va aduce un plus de vitamine, minerale, fibre și proteine in comparație cu untul. Pasta nu va fi foarte untoasă, dar va fi exact așa cum trebuie. În partea a doua a preparării pastei poți utiliza fie avocado, fie unt, astfel încât aceasta va fi și mai sănătoasă. Recomand utilizarea unui avocado mai cremos, ca cel din soiul Haas (o varietate de avocado mai mic și mai închis la culoare).

Tonul este un ingredient grozav, deoarece pe lângă conținutul mare de proteine acesta ne furnizează și acizi grași omega 3. Încearcă și tu această delicioasă pastă tartinabilă cu ton, o vei savura cu siguranță.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Pune în blender tonul în apă sau în ulei de măsline, adaugă restul ingredientelor şi amestecă până la omogenizare.
  2. Când este gata, unge pasta pe felii de pâine din grâu integral (sau pe un alt tip de pâine).
  3. La final poţi presăra deasupra fire de arpagic mărunţit sau ceapă verde.
Timp de pregătire10 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii95 Kcal
Carbohidrați3 g
Fibre3 g
Proteine7 g
Grăsimi6 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii