Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjitură cu ovăz fără făină și fără zahăr

Prăjitură cu ovăz fără făină și fără zahăr

Această prăjitură cu ovăz moale și delicioasă, sau ovăz la cuptor fără adaos de zahăr și făină, este perfectă pentru micul dejun și se prepară rapid. Nu cred că mai este necesar să afirm că ovăzul reprezintă alegerea perfectă pentru micul dejun. Dacă îți place ovăzul indiferent de modul de preparare și dacă dorești să pregătești ceva diferit față de obișnuitul terci de ovăz, încearcă-l sub forma unui ovăz sănătos la cuptor - gustul acestuia te va surprinde, vei vedea.

Acest terci de ovăz la cuptor se prepară foarte ușor și conține doar ingrediente sănătoase. Este gata în doar câteva minute și poate fi preparat de către orice începător. Nu conține gluten sau zahăr și este bogat în fibre pentru dietă, carbohidrați complecși și proteine. Are un gust ușor dulce grație fructelor, de aceea nu cred că e necesar să fie îndulcit cu zahăr sau miere. O porție are un conținut redus de calorii.

Adaugă unt de arahide și fructe proaspete peste acest ovăz la cuptor și vei obține un desert sau un mic dejun extrem de delicios. Poți adăuga în aluat ingredientele tale preferate, și astfel poți schimba de fiecare dată gustul acestui terci de ovăz.

Dacă dorești, poți înlocui laptele obișnuit cu lapte de cocos sau de migdale pentru a prepara o versiune vegană a acestei rețete.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Se amestecă într-un bol banana pasată, mărul dat pe răzătoare şi restul ingredientelor.
  2. Aluatul se toarnă într-o formă pentru pâine sau într-o formă mai mică şi se coace la 180°C timp de 25-30 de minute – până devine se rumeneşte.
  3. După ce s-a copt, prăjitura se poate consuma cât încă este caldă (se fărămiţează puţin) sau se poate da la rece sau la frigider.
Timp de pregătire35 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii390 Kcal
Carbohidrați68 g
Fibre11 g
Proteine12 g
Grăsimi6 g