Magiciana Fit
Urmărește-mă
După felul de mâncare
După preferinţe
Alergeni
După ingrediente
Magiciana Fit
Urmărește-mă
Sendviş uşor cu salată şi sos de avocado

Sendviş uşor cu salată şi sos de avocado

Acest sendviș cu carne de pui, salată și sos de avocado este ușor și e de fapt o salată de pui dietetică într-o formă diferită și jucăușă - poți folosi frunze de salată iceberg pe care le rulezi pentru a forma un sendviș sau un rulou. Nu ai nevoie de niciun aluat. Sendvișul acesta este potrivit atât pentru prânz, dar și pentru o cină ușoară și sățioasă.

Grație valorilor nutriționale ridicate, această rețetă va fi pe placul adepților unui stil de viață sănătos, dar este potrivită și pentru culturiști sau pentru femeile care merg la sală. Pieptul de pui este un ingredient des întâlnit în meniul acestora, așa că de ce nu l-ar putea savura într-o combinație gustoasă? Sosul sănătos din avocado este ușor de preparat și este alcătuit din avocado, iaurt, suc de lămâie, sare și piper. Nu conține maioneză sau uleiuri pline de grăsimi. În plus, fructul de avocado îi furnizează corpului nostru grăsimile sănătoase de care are nevoie, vitamine și minerale. Dacă dorești să îmbogățești salata cu o sursă de carbohidrați complecși, îți recomand să adaugi și quinoa.

Încearcă această incredibilă rețetă gustoasă și simplă, cred că gustul său îți va plăcea mult :)

Ingrediente

  • 400 g piept de pui
  • 100 g ciuperci
  • ½ ceapă
  • 30 g brânză pentru presărat pe deasupra
  • 1 lingură ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
  • condimente (după preferinţe)
  • spanac
  • 6 frunze de salată lăptucă
  • 50 g porumb
  • roşii
  • Sosul:
  • ½ avocado
  • 4 linguri iaurrt alb
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriţă oţet de mere
  • sare de mare, condimente (după preferinţe)

Instrucțiuni

  1. Prăjește pieptul de pui într-o tigaie în ulei de cocos împreună cu ceapa şi ciupercile până când acesta se rumeneşte.
  2. Adaugă sare şi condimente în funcţie de preferinţe.
  3. Amestecă toate ingredientele pentru sosul de avocado şi dă-le prin blender până la omogenizare.
  4. Dă sosul deoparte atunci când este gata.
  5. Spală frunzele de salată. Aşează pe fiecare farfurie câte două frunze scurse de apă – una deasupra celeilalte, pentru ca acest “sendviş” să nu se desfacă.
  6. Peste frunzele de salată adaugă în straturi spanacul spălat (sau alte verdeţuri), porumbul şi pieptul de pui cu ciuperci.
  7. Toarnă sosul peste sendviş şi pe deasupra presară brânză.
  8. Rulează-le pentru ca umplutura din “sendviş” să nu curgă.
Timp de pregătire20 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii440 Kcal
Carbohidrați7 g
Fibre3 g
Proteine60 g
Grăsimi17 g