Magiciana Fit
Urmărește-mă
După felul de mâncare
După preferinţe
Alergeni
După ingrediente
Magiciana Fit
Urmărește-mă
Piept de curcan în sos de roşii cremos

Piept de curcan în sos de roşii cremos

Pregătește acest piept de curcan sănătos în sos de roșii cremos și delicios la masa de prânz sau cină - nu doar stomacul îți va mulțumi, ci întregul corp. Această rețetă conține puține calorii și este low carb, deoarece conține doar 3 g de carbohidrați pe porție.

Este una dintre rețetele mele preferate cu carne de curcan. Pieptul de curcan, la fel ca pieptul de pui, are un conținut redus de carbohidrați, grăsimi și calorii, în schimb conține multe proteine, ceea ce îl face să fie un ingredient grozav în cura de slăbire și în diferite diete. Îți umple stomacul fără a avea un aport ridicat de calorii.

Această mâncare dietetică conține o combinație interesantă de condimente, precum ghimbir, scorțișoară, piper negru, paprika roșie și coriandru. Pentru a îmbunătăți sosul de roșii, adaugă iaurt cu un conținut de grăsime de cel puțin 3%, în caz contrar se vor forma cocoloașe. La final poți adăuga peste carne și brânză dată pe răzătoare, precum mozzarella.

Ca garnitură la această mâncare cu carne de curcan îți recomand să servești orez, quinoa, bulgur sau cușcuș, iar în cazul în care dorești ca mâncarea să conțină puțini carbohidrați, poți prepara un orez cu conopidă care merge perfect în această rețetă.

Ingrediente

  • 500 g piept de curcan (sau de pui)
  • 1 lingură unt
  • 1 ceapă
  • 1 căţel usturoi
  • 1 linguriţă condiment ghimbir
  • 4 linguri piure de roşii
  • 1 linguriţă boia de ardei roşu măcinată
  • ½ linguriţă piper negru măcinat
  • ½ linguriţă coriandru măcinat
  • 1 linguriţă sare de mare (vă recomand această)
  • un vârf de cuţit de scorţişoară
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 170 g iaurt alb
  • 100 g brânză dată pe răzătoare (la alegerea dvs.)
  • 3 linguri smântână (opţional)
  • apă (dacă este necesar)

Instrucțiuni

  1. Taie ceapa mărunt şi soteaz-o în unt până se rumeneşte.
  2. Adaugă pieptul de curcan tăiat în bucăţi, condimentele şi sarea.
  3. Acoperă cratiţa şi lasă carnea la înăbuşit la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când pentru a nu se arde.
  4. După aproximativ 20 de minute, toarnă piureul de roşii împreună cu usturoiul pisat şi sucul de lămâie, amestecă bine şi lasă să fiarbă încă 5 minute.
  5. Dacă nu mai este lichid, poţi să mai adaugi puţină apă.
  6. La final, adaugă în amestec brânza dată pe răzătoare, las-o să se topească, apoi ia cratiţa de pe foc.
  7. Apoi adaugă iaurt sau smântână şi serveşte, preferabil cu orez, bulgur, cuşcuş sau quinoa.
Timp de pregătire30 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii170 Kcal
Carbohidrați3 g
Fibre0 g
Proteine25 g
Grăsimi6 g