Magiciana Fit
Urmărește-mă
Porridge-"negresă" la cuptor

Porridge-"negresă" la cuptor

Energizează-ți dimineața cu acest delicios porridge-"negresă" la cuptor. Nu doar că este extrem de gustos, dar este și sănătos și plin de vitamine și minerale. Sunt sigură că pentru un astfel de mic dejun te vei da jos din pat cu multă plăcere :)

Acest gustos ovăz la cuptor cu gust bogat de ciocolată ne aduce aminte de faimoasa prăjitură negresa. Însă după ce l-ai consumat, senzația pe care o ai nu e aceea că ai mâncat calorii goale, ci dimpotrivă – un terci de ovăz sănătos și plin de substanțe nutritive cu gust de negresă. Porridge-ul negresă este sărac în calorii și sărac în grăsimi, dar îți va potoli foamea cu mult mai bine decât desertul menționat mai sus.

Ovăzul și laptele nu trebuie să lipsească de la micul dejun, dar putem aduce îmbunătățiri rețetei clasice. Cu siguranță nu te va dezamăgi rezultatul final. Atunci când alegi făina, ai grijă la cantitate – îți recomand să foloseșți făină de cocos, însă aceasta are o capacitate de absorbție ridicată, de aceea, dacă folosești un alt tip de făină, e posibil să fie nevoie să folosești o cantitate mai mare. Acest mic dejun dulce și sănătos cu ovăz este minunat pentru a-ți începe ziua cu bine. Este sățios, îți furnizează o cantitate apreciabilă de energie și substanțe nutritive, dar nu cade greu la stomac.

Acest porridge-negresă sănătos la cuptor poate fi savurat ca desert la orice oră din zi. Încearcă-l și tu (și nu uita să adaugi câteva bucățele de ciocolată neagră, va fi delicios!).

1 cană = 250 ml

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Amestecă bine toate ingredientele și împarte amestecul în două vase tip ramekin sau recipiente mici rezistente la căldură.
  2. Deasupra porridge-ului poți presăra câțiva fulgi de ciocolată neagră, apoi coace-l la 120 de grade timp de 15-20 minute până capătă o consistență groasă.
  3. Recomand să servești porridge-ul-negresă cât este cald.
Timp de pregătire25 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii315 Kcal
Carbohidrați52 g
Fibre6 g
Proteine12 g
Grăsimi4 g