Magiciana Fit
Urmărește-mă
Sendviş sănătos cu ton (fără gluten)

Sendviş sănătos cu ton (fără gluten)

Aceasta este una dintre rețetele mele preferate cu ton. Putem folosi tonul într-o compoziție pentru sendviș (echivalentul aluatului de patiserie). Vom pregăti un aluat dietetic cu un conținut ridicat de proteine și care nu conține gluten.

Ai nevoie de doar 3 ingrediente de bază pentru a prepara această rețetă - ton, ou și puțină făină. În compoziție vei adăuga doar piper și sare. Eu am folosit făină de năut care nu conține gluten în mod natural, însă tu poți prepara sendvișul din orice tip de făină respectând cantitățile (făină de grâu integral, de ovăz, de hrișcă sau de mazăre).

Îmi plac multe tipuri de pizza al căror aluat este preparat din legume sau ton, iar această mâncare face parte din aceeași categorie. Chiar și în această rețetă poți umple aluatul pentru sendviș cu orice ingrediente preferi. Poți folosi legume, șuncă de calitate, murături, avocado, omletă sau salata ta preferată. cred că vei savura acest sendviș cu ton indiferent de modul de preparare.

Acest sendviș dietetic cu ton este sărac în calorii, are un conținut ridicat de acizi grași omega 3 și o porție conține doar 8 g de carbohidrați. Este mai sățios decât aluatul de patiserie tradițional. Îmi place să-l servesc în special la cină, iar din când în când îl iau la pachet dimineața sau atunci când călătoresc.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Scurge tonul de apă şi amestecă-l cu oul şi cu cele 3 linguri de făină.
  2. Adaugă sare şi condimente după gust.
  3. Toarnă aluatul într-o formă mică pentru copt tapetată cu hârtie de copt.
  4. Coace-l la 180°C timp de 10-15 minute.
  5. Când aluatul este gata, taie-l în jumătate, toarnă deasupra umplutura preferată, apoi taie-l pe diagonală.
  6. Poţi servi sendvişul fierbinte sau rece.
Timp de pregătire20 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale /
Calorii150 Kcal
Carbohidrați8 g
Fibre1 g
Proteine20 g
Grăsimi4 g