Magiciana Fit
Urmărește-mă
Batoane proteice simple (fără gluten, fără zahăr)

Batoane proteice simple (fără gluten, fără zahăr)

Dacă îți plac batoanele proteice în genul batoanelor Quest sau altele similare (doar ceva mai puțin lipicioase), cu siguranță vei adora aceste minunății. Această rețetă de batoane proteice simple e foarte ușoară, așa că nu mai sta pe gânduri și haide să le pregătim.

Batoanele proteice sunt o gustare dietetică și le poți lua cu tine oriunde mergi, la serviciu sau la școală pentru a-ți potoli foamea între mesele principale. Acestea îi furnizează corpului o doză bună de proteine, grație acestui lucru îți vor umple stomacul o perioadă mai îndelungată, spre deosebire de alte dulciuri sau batoane din comerț. Totuși, batoanele din comerț de multe ori conțin ingrediente pe care nu dorim să le consumăm - precum zahăr, ulei de palmier, conservanți sau gluten. În plus, prețul acestora e adesea prea mare. Acesta e motivul pentru care îți prezint o rețetă simplă de batoane proteice fără gluten sau zahăr care se prepară foarte repede.

Printre ingrediente se numără ovăzul, pudra proteică, untul de arahide (care poate fi înlocuit cu unt de migdale sau de caju), apă și puțină scorțișoară. Poți adăuga și ingrediente după preferințe, cum ar fi fructe uscate, cocos, nuci (în special fistic), boabe de cacao crude sau orice altceva dorești. Le poți schimba mereu gustul în funcție de tipul de pudră proteică utilizată. 1 baton conține aproximativ 187 de calorii și 15 grame de proteine. 1 cană folosită în rețete este echivalenta a 250 de ml.

Scrie-mi cum ți s-au părut aceste batoane proteice gustoase preparate în casă atunci când le încerci ❤

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Dacă doreşti ca batoanele proteice să fie mai moi şi mai lipicioase, prepară-le în blender. Dacă vrei să fie mai tari, amestecă toate ingredientele într-un bol înainte ca aluatul să înceapă să fie lipicios.
  2. Modelează aluatul sub formă de batoane de mărimea dorită, apoi pune batoanele într-un recipient ermetic, sau înveleşte-le în folie de aluminiu sau în hârtie de copt.
  3. Dacă aluatul este prea lipicios, rulează-l între 2 bucăţi de hârtie de copt până când capătă grosimea dorită şi dă-l la congelator timp de 30-60 minute.
  4. După ce scoţi batoanele din congelator, păstrează-le la frigider.
Timp de pregătire10 minute
Cantitate rezultată6 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii187 Kcal
Carbohidrați17 g
Fibre4 g
Proteine15 g
Grăsimi6 g