Magiciana Fit
Urmărește-mă
Gofre/Clătite proteice fără gluten

Gofre/Clătite proteice fără gluten

Îmi plac gofrele, clătitele și prăjiturile crumpet și nu poate trece un weekend fără să le consum. Nu mă simt bine atunci când le mănânc în varianta clasică cu făină (și aduc și câteva kilograme în plus, nu-i așa?). Ar fi ciudat ca eu, blogger de alimente fit, să nu fiu în stare să creez rețete de gofre și clătite sănătoase și fit. Aceasta e cea mai bună rețetă de gofre și clătite sănătoase pe care am încercat-o până acum - rezultă niște gofre și clătite delicate, pufoase și cu valori nutriționale perfecte. Acestea nu conțin făină, gluten sau zahăr.

Atunci când preparăm gofre și clătite, pudra proteică poate fi un înlocuitor bun pentru făină. Nu trebuie decât să folosești o cantitate mai redusă de pudră, astfel încât gofrele să aibă un conținut caloric mai redus, mai puțini carbohidrați și mai multe proteine. O astfel de porție de gofre dietetice conține până la 32 g de proteine și doar 29 g de carbohidrați, ceea ce in opinia mea e grozav pentru o porție de gofre sau clătite.

Dacă nu ai un aparat de gofre, poți în schimb să prepari clătite proteice. Dacă nu dorești să folosești pudră proteică, poți s-o înlocuiești cu orice tip de făină preferi, cu mix de budincă sau lapte praf, însă vei pierde toate beneficiile acestei rețete, printre care se numără conținutul proteic ridicat și conținutul redus de carbohidrați și calorii.

O astfel de gofră sănătoasă îți umple stomacul, astfel încât este probabil să nu fie nevoie să mănânci mai multe. Ține minte, dacă vrei să adaugi banane în aluat, acestea trebuie să fie extrem de coapte.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 lingură făină de cocos/migdale (v-o recomand pe aceasta)
  • 35 g pudră proteică
  • un vârf de citit praf de copt
  • 1 vârf de cuţit scorţişoară
  • 1 banană coaptă

Instrucțiuni

  1. Pasează banana într-un bol cu o furculiţă şi amestec-o cu restul ingredientelor.
  2. Toarnă aluatul într-un aparat pentru preparat gofre încălzit în prealabil şi coace gofrele timp de aproximativ 5 minute până devin aurii. În cazul în care nu ai un aparat pentru gofre cu strat non-aderent, pulverizează un pic de ulei în aparat.
  3. Poţi prepara şi clătite din acelaşi aluat.
  4. Poţi servi vafele cu iaurt, îngheţată de banane preparată în casă, spumă proteică, fructe, ciocolată neagră, sirop de arţar sau poţi presăra deasupra boabe de cacao crude.
Timp de pregătire10 minute
Cantitate rezultată1 porție
Informații nutriționale /
Calorii332 Kcal
Carbohidrați24 g
Fibre5 g
Proteine36 g
Grăsimi9 g