Magiciana Fit
Urmărește-mă
Sote de pui fitness cu sos de broccoli și brânză cu mucegai albastru

Sote de pui fitness cu sos de broccoli și brânză cu mucegai albastru

Un gustos sote de pui fitness cu sos de broccoli și brânză cu mucegai albastru - o masă de prânz sau cină cu un conținut proteic ridicat pentru întreaga familie. Gătește pieptul de pui un pic diferit. Are un gust minunat servit cu acest sos de broccoli și brânză cu mucegai albastru și este plin de substanțe nutritive. Este sățios, însă nu cade greu la stomac.

Pieptul de pui poate fi pregătit într-o mie de moduri. Nu e nevoie să condimentezi carnea. Tot ceea ce trebuie să faci este să pregătești un sos delicios și plin de savoare pentru a-l servi alături de carne. Blenduiește broccoli-ul fiert împreună cu brânza cu mucegai albastru până obții un piure cremos, apoi amestecă-l cu bucățelele de pui preparate anterior. Gustul fantastic și inedit te va surprinde. În plus, mâncarea este plină de vitamine, minerale și fibre. Un alt avantaj al acestui sote de pui fitness este acela că este low-carb, însă are un conținut proteic ridicat.

O porție din acest sote de pui cu sos de broccoli și brânză cu mucegai albastru conține doar 4 g de carbohidrați și puține grăsimi. Mâncarea este perfectă pentru cei ce optează pentru diete sănătoase și pentru atleți, deoarece are un conținut proteic foarte ridicat. O poți servi alături de garnitura ta preferată - paste din grâu integral, quinoa, hrișcă sau orez. Totuși, dacă dorești ca rețeta să rămână low-carb, poți folosi ca garnitură cipsurile de țelină () sau"orezul" din conopidă ( Piept de pui low carb cu morcov și "orez" din conopidă ).

Ingrediente

  • 800 g piept de pui
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • sare de mare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)
  • pudră de usturoi (după gust)
  • Pentru sos:
  • 400 g broccoli
  • 1 cană apă (250 ml)
  • 100 g brânză cu mucegai albastru
  • lapte (după necesități)
  • 2 căței de usturoi
  • sare de mare (după preferințe)

Instrucțiuni

  1. Într-o cratiță mai mare, prăjește ceapa tăiată mărunt în ulei fierbinte până devine translucidă.
  2. Adaugă pieptul de pui tăiat felii și amestecă până când carnea se deschide la culoare.
  3. Condimentează carnea și gătește-o înăbușit la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. În timp ce gătești carnea, verific-o din când în când și amestecă, și, dacă este necesar, adaugă puțină apă. Adaugă sare după gust.
  4. Într-o altă cratiță, toarnă 1 cană de apă fierbinte peste broccoli-ul spălat și tăiat în bucățele și fierbe-l înăbușit timp de aproximativ 10 minute – până când se înmoaie.
  5. Apoi dă broccoli-ul prin blender împreună cu apa care a rămas de la fiert.
  6. Amestecă brânza cu mucegai albastru, cățeii de usturoi zdrobiți și sarea cu piureul rezultat. Dacă este cazul, adaugă un pic de lapte.
  7. Când carnea este gata, amestec-o cu sosul de broccoli rezultat.
  8. Poți servi această mâncare cu orez, mei, hrișcă, paste, quinoa sau cu garnituri low carb.
Timp de pregătire35 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii370 Kcal
Carbohidrați4 g
Fibre4 g
Proteine54 g
Grăsimi13 g