Magiciana Fit
Urmărește-mă
Blinele sănătoase la cuptor cu zucchini şi ton (fără gluten)

Blinele sănătoase la cuptor cu zucchini şi ton (fără gluten)

Blinele sănătoase și gustoase fără prăjeală? Cu siguranță! Te vei îndrăgosti de aceste blinele la cuptor cu ton și zucchini. Mai mult, le poți prepara fără făină și fără gluten.

Această rețetă cu zucchini nu numai că se numără printre preferatele mele, ci a devenit și una dintre rețetele cele mai populare de pe site-ul meu. Sunt foarte bucuroasă că îți plac ațât de mult aceste blinele dietetice cu ton și zucchini. Pentru a-ți demonstra cât de ușor se prepară, am pregătit o scurtă rețetă video pe care o poți găsi mai jos. Pentru cele mai bune rezultate, incearcă să scurgi cât mai multă apă din zucchini pe perioada preparării, astfel blinelele vor fi mai tari, crocante și nu se vor deosebi prea mult de blinelele prăjite.

Aceste blinele sănătoase au un conținut de proteine mai ridicat și în același timp conțin puține calorii și grăsimi. Sunt ideale pentru cină, dar le poți savura și la micul dejun sau ca gustare dimineața. Le poți prepara cu făină din grâu spelta sau din grâu integral, sau poți utiliza făină de hrișcă sau nuci măcinate pentru o versiune fără gluten.

Îți recomand să servești blinelele alături de un ** sos de iaurt și murături** simplu și ușor acrișor care merge de minune cu acestea.

Încearcă aceste blinele dietetice sănătoase, sunt sigură că întreaga familie se va îndrăgosti de ele.

Ingrediente

  • Blinelele:
  • 1 zucchini de mărime medie
  • 120 g ton în apă
  • ¼ cană brânză dată pe răzătoare
  • ¼ cană făină spelta (sau făină integrală de secară, făină de hrişcă sau nuci măcinate) (vă recomandăm această)
  • 2 căţei usturoi (pisaţi)
  • 1 ou mare
  • un vârf de cuţit sare de mare
  • ⅛ linguriţă piper negru
  • Sosul:
  • 3 linguri iaurt grecesc alb
  • 4 murături
  • puţin piper negru
  • puţină sare de mare

Instrucțiuni

  1. Dă zucchini-ul pe răzătoare şi pune-l într-un castron.
  2. Presară sare de mare peste zucchini şi lasă-l să o absoarbă timp de 10 minute.
  3. După 10 minute, stoarce zucchini-ul de apă pe cât de mult posibil folosind o cârpă sau o strecurătoare.
  4. Pune zucchini-ul stors de apă din nou în castron şi amestecă-l cu restul ingredientelor pentru blinele.
  5. Modelează aluatul rezultat în formă de blinele, apoi aşează blinelele într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
  6. Coace-le la 200°C timp de 20-23 minute până când se rumenesc – la jumătatea timpului de coacere întoarce-le pe partea cealaltă.
  7. Prepară sosul amestecând iaurtul, murăturile tăiate fin, condimentele şi sarea de mare.
  8. Serveşte-le calde cu sos. Poftă bună!
Timp de pregătire35 minute
Cantitate rezultată6 chiftele
Informații nutriționale/ 1 chiftea
Calorii66 Kcal
Carbohidrați5 g
Fibre1 g
Proteine8 g
Grăsimi1 g