Magiciana Fit
Urmărește-mă
Brioșe cu ou și ciuperci

Brioșe cu ou și ciuperci

Te vei îndrăgosti de această rețetă de brioșe cu ou și ciuperci fit și simple. Este rapidă, simplă și rezultatul este delicios. În același timp, aceste brioșe sărate fitness au valori nutriționale foarte bune – conțin o mulțime de proteine și puțini carbohidrați, grăsimi și calorii. Încearcă-le la masa de seară sau pregătește-le ca gustare sănătoasă pentru întreaga familie.

Îmi place mult acest tip de mâncare, deoarece se pregătește extrem de rapid, are un gust grozav și în același timp poți folosi alimentele din frigider care se apropie de data de expirare. Poți face tot felul de încercări și poți folosi ingredientele tale preferate. Amestecă toate ingredientele într-un castron, toarnă amestecul în forme pentru copt și coace brioșele. Iată – o masă de seară gustoasă și sănătoasă gata de pus pe masă. Pentru coacerea brioșelor îți recomand să folosești forme pentru copt din silicon – vei putea scoate brioșele din forme mult mai ușor.

Pentru a pregăti aceste brioșe sărate prefer să folosesc ciuperci proaspete, dar poți folosi și ciuperci deshidratate. Peste ciupercile deshidratate trebuie să torni apă fierbinte și să le lași timp de cel puțin 20 de minute la înmuiat înainte de a le adăuga în aluat.

Aceste brioșe cu ou și ciuperci sunt gata cât ai zice pește. Acordă-le o șansă, cu siguranță nu vei regreta :)

Ingrediente

  • 6 ouă de mărime medie
  • 200 g brânză de vaci
  • 200 g ciuperci brune tip champignon
  • 1/2 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță paprika
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat

Instrucțiuni

  1. Într-un castron, amestecă ouăle cu brânza de vaci (scursă de lichid), ceapa roșie tăiată mărunt, cățeii de usturoi pisați, sarea și condimentele.
  2. Adaugă ciupercile spălate și tăiate mărunt.
  3. Toarnă aluatul în 12 forme pentru brioșe (de preferință din silicon).
  4. Coace brioșele sărate timp de 25-30 de minute la 180 de grade până când se rumenesc.
  5. După ce s-au copt, lasă-le să se răcească timp de cel puțin 5 minute, apoi scoate-le din forme.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată12 brioșe
Informații nutriționale / 1 brioșă
Calorii56 Kcal
Carbohidrați2 g
Fibre0 g
Proteine7 g
Grăsimi2 g