Magiciana Fit
Urmărește-mă
Mini-burgeri dietetici cu dressing delicios

Mini-burgeri dietetici cu dressing delicios

Aperitive sau gustări simpatice, sănătoase și delicioase pentru musafiri sau pur și simplu pentru a aduce o schimbare în meniul dumneavoastră. Dacă vă place gustul burgerilor, încercați această variantă mai dietetică, în miniatură și fără chiflă. Pregătiți acești mini-burgeri dietetici împreună cu acest dressing delicios. Burgerii au o cantitate redusă de carbohidrați, grăsimi și calorii, dar în schimb au un conținut mai ridicat de proteine. Aceștia nu conțin gluten și nu conțin ou, fiind o variantă dietetică care nu provoacă alergii.

Sunt gata în doar câteva minute. La fel ca în cazul majorității rețetelor mele, această mâncare este extrem de ușor de preparat – aveți nevoie doar de un castron, o tavă și un cuțit pentru tăiat legumele. Bucurați-vă de gustul burgerilor fără mustrări de conștiință și savurați acești mini-burgeri pe frigăruie. Au un gust cu adevărat delicios care sigur va fi pe placul celor mari și celor mici :)

Mini-burgerii dietetici cu dressing delicios pot fi serviți simpli sau cu o garnitură – salata dumneavoastră preferată sau țelină-pai la cuptor în variantă dietetică, cu orez sau cartofi dulci.

Ingrediente

  • 450 g (15.9oz) carne de curcan (sau de vită) tocată
  • 50 g (1.8oz) brânză (preferabil cheddar) - tăiată în cuburi subțiri
  • 2 roșii (sau câte 1 roșie cherry)
  • 3 murături
  • 13 lingurițe de ketchup neîndulcit
  • 13 lingurițe de muștar
  • salată verde
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat
  • 1/2 linguriță pudră de usturoi
  • Pentru dressing:
  • 200 g (7.1oz) iaurt grecesc
  • 1 lingură ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • 2 linguri ketchup neîndulcit
  • 1 lingură zeamă de la murături
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1/2 linguriță sare de mare
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • un vârf de cuțit de piper negru măcinat
  • un vârf de cuțit de condiment cu ceapă

Instrucțiuni

  1. Într-un castron, amestecați carnea tocată cu sarea de mare, piperul negru măcinat și pudra de usturoi.
  2. Din compoziția rezultată modelați biluțe (aproximativ 26 buc.), așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt și coaceți-le timp de 15-20 minute la 200 de grade Celsius (392 grade Fahrenheit).
  3. Peste biluțele fierbinți, așezați felii subțiri de brânză tăiate cubulețe.
  4. În continuare, turnați pe fiecare felie de brânză 1/2 linguriță de muștar și 1/2 linguriță de ketchup neîndulcit.
  5. Fixați pe frigăruie restul ingredientelor – o bucată de salată verde, o felie de murături și o bucată de roșie, apoi pifteluța de carne.
  6. Pregătiți dressing-ul, amestecând toate ingredientele.
  7. Dacă este necesar, puteți modifica burgerul în funcție de preferințe, adăugând condimentele dumneavoastră preferate.
  8. Serviți imediat după preparare.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată26 bucăți
Informații nutriționale / 1 bucată
Calorii65 Kcal
Carbohidrați2 g
Fibre0 g
Proteine6 g
Grăsimi4 g