Magiciana Fit
Urmărește-mă
Quiche fit cu ton și dovleac

Quiche fit cu ton și dovleac

M-am îndrăgostit de această rețetă de quiche simplă și fit cu ton și dovleac (fără blat) din momentul în care am gustat prima dată. Este incredibil de suculentă, bogată în proteine și sățioasă. A devenit alegerea mea preferată pentru cină pe timp de toamnă. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a pregăti această rețetă, iar în ceea ce privește procesul de preparare, trebuie doar să amesteci ingredientele într-un castron și să-l dai la cuptor – ador aceste rețete simple!

Prefer să prepar quiche în versiune fit fără blat. Prin urmare, această rețetă este mult mai rapid de preparat, are o cantitate redusă de carbohidrați, nu conține făină sau gluten.

Am pregătit acest quiche sănătos cu ton și dovleac folosind ton în suc propriu de la Sun&Sea. Pentru quiche, ai nevoie de 1 pachet cu 3 cutii din acest tip de ton. Am folosit dovleac Hokkaido, însă rețeta este excelentă cu orice soi de dovleac (de exemplu dovleac lunguieț sau obișnuit). Cu toate acestea, dovleacul Hokkaido are un gust ceva mai dulce și o frumoasă nuanță de portocaliu închis.

Din prepararea acestei rețete de quiche vei obține 8 felii mari. Valorile nutriționale sunt calculate pentru o singură felie.

Dacă îți plac rețetele cu dovleac la fel de mult cum îmi plac mie, trebuie să încerci acest quiche cu dovleac și ton. Sunt sigură că îți va plăcea.

Ingrediente

  • 3x80 g ton în suc propriu (vi-l recomand pe acesta)
  • 4 ouă
  • 1 ceapă
  • 300 g dovleac (de ex. Hokkaido, dar poate fi de orice soi)
  • 100 g brânză dată pe răzătoare (de ex. mozzarella)
  • 150 g iaurt simplu
  • un vârf de cuțit de sare

Instrucțiuni

  1. Spală dovleacul foarte bine. Decojește-l, apoi dă-l pe răzătoare.
  2. Într-un castron, amestecă ouăle cu ceapa mărunțită, brânza dată pe răzătoare, tonul scurs de zeamă, un vârf de cuțit de sare și iaurtul.
  3. Apoi adaugă dovleacul dat pe răzătoare și amestecă bine.
  4. Toarnă aluatul într-o tavă de copt pentru prăjituri tapetată cu hârtie pentru copt (cu diametrul de aproximativ 25 cm) și coace quiche-ul timp de aproximativ 25 de minute la 175 de grade Celsius până când partea superioară se rumenește.
  5. După ce s-a copt, lasă-l să se răcească înainte de a-l tăia felii.
Timp de pregătire35 minute
Cantitate rezultată8 felii
Informații nutriționale /
Calorii148 Kcal
Carbohidrați5 g
Fibre1 g
Proteine17 g
Grăsimi7 g