
Socca sănătoasă din năut
Pe străzile din Franța, aroma de socca sau aroma turtei cu năut te învăluie la fiecare pas. Te poți inspira din sudul Franței și îți poți umple apartamentul cu aroma unei socca din năut proaspăt scoasă din cuptor și care nu conține gluten.
Socca din năut este o mâncare foarte versatilă. O poți prepara sub formă de turtă în tigaie, sau ca în rețetă mea, adică o coci la cuptor sub formă de turtă sărată cu năut. Pentru a o prepara ai nevoie doar de făină din năut, apă, ulei de măsline, sare și piper.
Năutul este una dintre cele mai sănătoase plante leguminoase și poate fi consumat de către toate categoriile de vârstă. Grație conținutului ridicat de fibre și proteine și a faptului că nu conține gluten, acesta este benefic pentru sănătate și poate fi consumat și de către cei ce suferă de boala celiacă. Efectele sale benefice asupra sănătății vor fi apreciate și de către femeile însărcinate. Spre deosebire de alte legume, năutul nu cauzează balonare, este sățios și îți sprijină eforturile atunci când ții dietă.
Această socca sănătoasă din năut este un înlocuitor grozav pentru produsele de patiserie și se prepară foarte rapid și ușor. Savurează această delicioasă turtă subțire din făină de năut care nu conține gluten și are margini crocante și miez moale. Există multe moduri în care o poți pregăti. O poți servi de exemplu cu pastă tartinabilă de ton, brânză de vaci, humus sau cu o garnitură de salată. Această socca are un gust grozav și este o mâncare ușoară!
Ingrediente
- 1 ¼ căni făină de năut (v-o recomand pe aceasta)
- 1 cană apă
- 1 linguriţă sare de mare (v-o recomand pe aceasta)
- ⅕ linguriţă boia de ardei roşu măcinată
- 2 linguri ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
- măsline, roşii uscate (opţional)
Instrucțiuni
- Amestecă într-un castron făina, apa şi sarea.
- Poţi adăuga şi măsline tăiate mărunt sau roşii uscate.
- Toarnă 2 linguri de ulei de măsline într-o tavă pentru prăjituri sau într-un alt tip de tavă de copt şi pune-o în cuptorul preîncălzit la 205 de grade timp de 2 minute.
- Scoate cu grijă tava din cuptor şi toarnă aluatul în tavă.
- Coace socca la 205°C timp de 30 de minute.
- Când este gata, taie socca în triunghiuri şi serveşte-o alături de garnitura preferată.
Timp de pregătire | 35 minute | |
Cantitate rezultată | 8 felii |
Informații nutriționale/ 1 felie | ||
Calorii | 98 Kcal | |
Carbohidrați | 8 g | |
Fibre | 3 g | |
Proteine | 4 g | |
Grăsimi | 5 g |