Magiciana Fit
Urmărește-mă
Brioşe dietetice cu banane uşor de preparat (fără gluten, fără zahăr)

Brioşe dietetice cu banane uşor de preparat (fără gluten, fără zahăr)

Dacă îți plac rețetele dietetice simple, aceasta e creată special pentru tine, de această dată în variantă dulce. Ai nevoie de doar 3 ingrediente pentru a prepara aceste brioșe dietetice cu banane ușor de preparat. Nu conțin făină sau zahăr, ci doar: banane, pudră proteică și ouă. Mai mult, se prepară ușor în doar 5 minute. Toate bune până aici, nu-i așa?

Aceste brioșe dietetice sunt bogate în proteine și nu conțin ulei, făină, lapte sau zahăr. Sunt ideale ca gustare după antrenamente fizice pentru a suplimenta proteinele și zaharurile cu absorbție rapidă din banane. 1 brioșă din cele 5 rezultate are doar 67 kcal și conține 5 g de carbohidrați. Poți utiliza orice tip de pudră proteică, eu le prefer pe cele de vanilie sau nucă de cocos. Îți recomand să folosești forme din silicon pentru brioșe, deoarece aluatul se poate lipi de formele pentru brioșe din hârtie sau de formele pentru copt.

Dacă nu vrei să adaugi în rețetă pudre proteice, încearcă să le înlocuiești cu lapte praf, mix pentru budincă sau făină de migdale. În acest caz trebuie să știi că vei pierde toate efectele benefice ale acestei rețete, aici referindu-mă la valorile nutriționale. Dacă vrei să experimentezi puțin, poți adăuga in aluat și alte ingrediente, precum ciocolată neagră, fructe uscate sau bucățele de nuci.

Ingrediente

  • 1 banană
  • 2 ouă
  • 2 linguri (30 g) pudră proteică *

Instrucțiuni

  1. *Pudra proteică poate fi înlocuită cu un mix de budincă, lapte praf sau făină de migdale, şi poate fi îndulcită după gust.
  2. Toate ingredientele se amestecă în blender.
  3. Formele pentru brioşe se umplu pe jumătate şi se coc la 190°C timp de 15-20 minute până se rumenesc.
  4. Consistenţa finală depinde de varianta de pudră proteică folosită. Brioşele pot fi câteodată mai moi sau mai tari, însă la fel de delicioase. Pentru rezultate optime foloseşte concentrat proteic de vanilie.
Timp de pregătire25 minute
Cantitate rezultată5 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii67 Kcal
Carbohidrați5 g
Fibre1 g
Proteine6 g
Grăsimi2 g