Magiciana Fit
Urmărește-mă
Budincă sănătoasă cu orez, lapte, vanilie și mango

Budincă sănătoasă cu orez, lapte, vanilie și mango

Budincă cu orez și lapte sănătoasă și cu un gust exotic veritabil care e ușor de preparat. Încearc-o ca desert, la micul dejun, ca fel de mâncare principal dulce, sau ca gustare delicioasă și sănătoasă. Dacă te-ai plictisit de clasicul orez cu lapte, cu siguranță această combinație de mango și vanilie nu te va dezamăgi.

Budinca de orez cu lapte, vanilie și mango este sănătoasă și cu adevărat ușor de pregătit folosind doar câteva ingrediente. Dacă dorești să sporești conținutul proteic din această rețetă, poți adăuga o lingură de pudră proteică cu vanilie (v-o recomand pe aceasta) .

Fructul de mango este un aliment perfect mai ales pentru femei. Contribuie la sănătatea părului și a pielii, lucru apreciat de toate femeile. Are efecte pozitive asupra tensiunii arteriale crescute și a hormonilor, care le dau de furcă mai ales femeilor ce au copii mici acasă :) De aceea consider, dragi doamne, că trebuie să includem fructul de mango în alimentația noastră. În cazul aceestei rețete de budincă cu orez, recomand tăierea fructului de mango în jumătate, blenduirea unei jumătăți pentru a obține un piure care va fi adăugat în orezul cu lapte pentru a obține o aromă delicioasă și uniformă de mango. Taie cealaltă jumătate de mango în bucățele și adaugă-le în budincă. În timp ce mănânci, bucățelele de mango te vor surprinde în mod plăcut, iar budinca va fi cu atât mai delicioasă.

Budinca de orez nu conține gluten, rețeta nu necesită nici măcar ouă, iar prin utilizarea laptelui de cocos sau de migdale și a unui alt îndulcitor decât mierea, poți pregăti cu ușurință chiar și o variantă vegană. Această budincă cu orez și lapte are un conținut redus de grăsimi și e dietetică, dar în același timp, o porție e destul de sățioasă. Merită să încerci această rețetă de budincă fit cu orez, lapte, vanilie și mango.

1 cană = 250 ml

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Într-o cratiță, toarnă laptele peste orez până îl acoperă și fierbe-l până se înmoaie (aproximativ 15 minute).
  2. Când orezul a fiert, adaugă mierea și semințele din păstaia de vanilie.
  3. Fructul de mango se curăță și se blenduiește sub formă de piure sau se taie în bucățele.
  4. Adaugă fructul de mango în amestecul de orez.
  5. Deasupra budincii de orez cu lapte poți presăra fulgi de nucă de cocos.
Timp de pregătire25 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii281 Kcal
Carbohidrați56 g
Fibre7 g
Proteine6 g
Grăsimi2 g