Magiciana Fit
Urmărește-mă
Pâiniţă dietetică cu proteine şi ovăz

Pâiniţă dietetică cu proteine şi ovăz

Cel mai mult îmi plac aceste rețete simple și sănătoase. Îmi plac și mai mult dacă au valori nutriționale grozave. Acest lucru e valabil și pentru această rețetă, ingredientele-vedetă fiind ovăzul și pudra proteică. Această pâiniță proteică dietetică cu ovăz nu conține adaos de zahăr sau grăsimi și nu are gluten în mod natural.

Pentru a prepara pâinița cu ovăz și pudră proteică ai nevoie de un castron, o formă pentru copt, câteva ingrediente și mai puțîn de 5 minute. Ce poate fi mai simplu de atât? Poți utiliza pudra proteică cu orice fel de aromă (fie nucă de cocos, vanilie, cacao sau ciocolată albă). Poți savura această pâiniță sau prăjitură ca mic dejun sănătos sau să o iei cu tine la serviciu sau la școală. Poți adăuga în aluat și bucățele de fructe (mie îmi place să adaug vișine proaspete sau din conservă), nucă de cocos răzuită sau merișoare uscate - în funcție de gust. Pâinița are un gust grozav și în variantă simplă, dar o poți servi și cu unt de arahide sau de migdale (vi-l recomand pe acesta) .

O porție de pâiniță dietetică sănătoasă conține până la 18 grame de proteine și are un conținut redus de calorii și grăsimi. Este perfectă ca alimentație înainte sau după antrenamente fizice, pentru a-ți furniza proteine și carbohidrați complecși.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Amestecă toate ingredientele şi toarnă amestecul într-o formă din silicon sau într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (de ex. o formă pentru pâine).
  2. Deasupra poţi presăra nucă de cocos, merişoare sau fructe proaspete.
  3. Coace pâiniţa la 200 de grade până când se rumeneşte frumos.
Timp de pregătire20 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii223 Kcal
Carbohidrați25 g
Fibre4 g
Proteine18 g
Grăsimi4 g