Magiciana Fit
Urmărește-mă
Clătite proteice uşor de preparat (fără gluten)

Clătite proteice uşor de preparat (fără gluten)

Imaginează-ți cum ar fi dacă ai putea mânca clătite după placul inimii. Învață cum să pregătești sănătos și rapid clătite proteice ușor de preparat, sunt delicioase. Aceste clătite dietetice sunt minunate și se prepară rapid și nu conțin gluten, zahăr sau grăsimi.

Rețeta ușoară de clătite proteice dietetice are în compoziție doar 3 ingrediente pentru ca tu să tai instantaneu pofta de dulce fără mustrări de conștiință. Deoarece conțin proteine, aceste clătite sunt foarte sățioase, astfel încât e probabil să nu consumi mai mult de o clătită. Gustul și consistența acestor clătite proteice depinde de pudra proteică utilizată. Câteodată pot fi mai uscate, în acest caz îți recomand ca pe deasupra să torni iaurt, sirop de arțar sau sos de fructe.

Poți servi clătitele în funcție de gust și imaginație. Poți folosi fructe, iaurt, brânză quark, unt de nuci, sos de fructe, boabe de cacao crude sau sirop de arțar. Rețeta ușoară de clătite proteice creată de mine îmi aduce aminte de clătitele clasice, pline de proteine. Rețeta te va încânta și prin conținutul său low carb și cu puține calorii. Din acest motiv, clătitele proteice sunt perfecte pentru a fi consumate după antrenamente fizice.

Îți ofer un pont: În cazul în care utilizezi proteine, e important să foloseşti un concentrat proteic și nu un izolat, sau un amestec din amândouă, deoarece cu cât mai curată este proteina, cu atât va fi mai uscat produsul rezultat.

Ingrediente

  • 30 g pudră proteică
  • 1 ou
  • 50 ml apă sau lapte

Instrucțiuni

  1. Amestecă bine ingredientele într-un blender, shaker sau cu mâna pentru a nu rămâne cocoloaşe.
  2. Încălzeşte o tigaie în prealabil. Dacă ai o tigaie bună non-aderentă, nu trebuie s-o ungi cu ulei.
  3. Toarnă aluatul în tigaia preîncălzită şi coace clătitele câte 2 minute pe fiecare parte la foc mediu până când devin uşor maronii.
  4. Ornează clătitele după preferinţe – cu fructe proaspete, iaurt, brânză quark, unt de nuci, boabe de cacao crude sau sirop de arţar.
  5. Gustul şi consistenţa clătitelor pot să difere în funcţie de tipul de pudră proteică folosit. Câteodată, acestea pot fi mai uscate. În acest caz, îți recomand ca deasupra acestora să torni iaurt, sirop de arţar sau sos de fructe.
Timp de pregătire5 minute
Cantitate rezultată1 porție
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii163 Kcal
Carbohidrați3 g
Fibre1 g
Proteine24 g
Grăsimi6 g